سیمانکاری بدون داربست
سیمان کاری در نما به منظور جلوگیری از نفوذ آب و سرمای شدید و نم زدگی انجام می شود. در این روش که شخصی به نام راپل کار آن را انجام میدهد، با موادی از سیمان و ماسه تمامی سطح را از پوشش سیمان پر می کند. سیمان کاری در ارتفاع و کار با طناب صورت میگیرد و هیچ داربستی وجود ندارد.
با پوشش سیمان نما مستحکم و مقاوم خواهد شد و از فرسایش آن جلوگیری می شود. سیمارن کاری در ارتفاعات هزینه ای مقرون به صرفه دارد اما با خطر همراه است. اینکه فرد تنها با یک طناب این کار را انجام دهد تخصص و مهارت بالایی را نیاز دارد.
سیمانکاری بدون داربست با مزایای زیادی همراه است و انواع مختلفی دارد. اجرای سیمانکاری در ارتفاع باید با تمامی تجهیزات ایمنی انجام گیرد. در ادامه تمامی موارد مورد نیاز در سیمان کاری بدون داربست را با هم بررسی خواهیم کرد.
دلیل سیمانکاری نما چیست؟
سیمانکاری ساختمان به دلایل مختلفی از جمله ورود سرما، نم، رطوبت و … انجام میشود. یکی از دلایل عمده سیمانکاری این است که مهندسان ناظر بدون سیمانکاری ساختمان اجازه پایان کار نمی دهند. به این دلیل که علاوه بر زیبایی از بروز مشکلاتی در آینده نیز جلوگیری می کند.
نمای ساختمان اولین چیزی است که افراد با آن مواجه هستند و نقش محافظ خارجی ساختمان را دارد. اگر نماس ساختمان خام و بدون سیمان باشد انرژی زیادی را هدر خواهد داد.
سیمانکاری بدون داربست یکی از مواردی است که میتواند ساختمان را در برابر زلزله و عوامل جوی مانند باران طوفان بدون آسیب نگه دارد.
انواع سیمانکاری بدون داربست
انواع نماها سیمانکاری های مختلفی دارند و در روش های متفاوتی قابل اجراست. از جمله انواع سیمانکاری نما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمای چکشی
- نمای کمچه ای
- نمای تگری
- نمای رومی
- نمای سیمان شسته
- نمای تیشه ای
- نمای کلنگی
اجرای سیمانکاری بدون داربست چگونه است؟
قبل از انجام سیمانکاری بهتر است ابتدا نماشویی ساختمان انجام شود تا سطح بدون هرگونه آلودگی باشد. همچنین زمانی که نمای ساختمان مرطوب است سیمان چسبندگی بیشتری خواهد داشت و در نتیجه مقاومت آن نیز به مراتب بالا خواهد رفت. نماشویی بدون داربست یکی از روش های نوین است که تیم های زیادی در حال انجام آن هستند.
برای اجرای سیمان کاری ابتدا باید شاسی کشی های فلزی همراه با رابیتس اجرا شود. سپس روی توری های رابیتس خمیری از ترکیب سیمان و پودر سنگ باید پوشیده شود و ملات ماسه و سیمان روی آن بچسبد.
اجرای نمای سیمان شسته
زیرسازی قبل از اجرای این نما الزامیست. سپس ملات به شکل خمیری که از سیمان و پودر سنگ ساخته شده روی دیوار می کشیم. پس از آن سنگدانه های ریزی را روی دیوار میپاشیم و با کمی فشار به داخل ملات فرو میبریم. در آخر هم برای دیده شدن سنگ ریزه ها با اسفنجی مرطوب نما را تمیز می کنیم.
اجرای نمای سیمان سفید
همانطور که از نام این روش پیداست از سیمان سفید به همراه پودر سنگ در ملات استفاده می شود. ابتدا نما با این ترکیب پوشش داده می شود سپس با ماله های پلاستیکی آن را صاف می کنند و بعد از آن به سیمان آب پاشیده می شود. با اینکار از ترک خوردگی جلوگیری می شود و حداقل تا 3 روز و هر روز 2 الی 3 بار باید آب پاشیده شود تا به مقاومت و استحکام کافی برسد.
استفاده از پلات و سیمان روی نما
برای اینکه نمایی با ظاهر زیبا داشته باشد باید از سیمان باکیفیت در ملات استفاده کرد. پس از اینکه لایه زیرین نما یا آستر نما نوبت به لایه رویی نما میرسد که در آن میتوان از مصالح متفاوتی استفاده کرد.
مزایای سیمانکاری بدون داربست
سیمانکاری بدنو نما مزایایی را دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از اختلال در رفت و آمدها جلوگیری می کند.
- باعث کاهش هزینه های زدن داربست می شود، مخصوصا در سیمانکاری های خرده و کوچک که هزینه زدن داربست بسیار بالا خواهد رفت.
- برای صرفه جویی در هزینه ها از این روش استفاده می شود که یکی از دلایل افزایش مشتریان است.
سیمانکار چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
اجرای سیمان کاری در نما یک هنر است و هر فرد مبتدی نمیتواند به درستی آن را انجام دهد. علاوه بر این سیمانکار باید حرفه ای باشد و به جز تخصص در کارش کمک های اولیه و پیشگیری از حوادث را نیز بداند. سیمانکار باید در صورت روبرویی با حادثه در حین کار بتواند آن را مدیریت کند.
یکی دیگر از وظایف نماکار تشخیص اشکال هندسی و خواندن نقشه های ساختمانی است. سیمانکاری در ارتفاع نیز یکی از مهم ترین مهارت هایی است که این افراد باید بلد باشند.
بهتر است بدانید: کار در ارتفاع مشهد
میزان ترکیب آب و سیمان چه مقدار باید باشد؟
میزان ترکیب آب و سیمان تاثیر مستقیم در کیفیت مقاومت دارد. بدین صورت که اگر آب یا سیمان زیاد باشد کیفیت کاهش پیدا کرد.
قبل از هر کاری باید زیر کار با سیمان یا ماسه معمولی پوشانده شود و قبل از فعالیت تمام سطح دیوار با شمشه مسطح گردد. همانطور که گفته شد در حین کار و 3 الی 4 روز پس کار نیز نمای سیمانی باید با آب مرطوب گردد تا ترک خوردگی اتفاق نیفتد.
هزینه سیمانکاری بدون داربست
در حالت کلی هزینه سیمان کاری بدون داربست به عوامل زیر بستگی دارد:
- مساحت کار
اولین فاکتور در کارهای ساختمان و سیمانکاری بدون داربست مساحت کار است. طبیعتا هرچقدر نما مساحت بیشتری داشته باشد با افزایش هزینه مواجه خواهید بود.
- مدت زمان اجرا
اگر افراد به صورت ساعتی یا روزانه حقوق دریافت کنند قطعا با افزایش زمان میزان هزینه بیشتری باید بابن دستمزد پرداخت شود.
- تعمیر قبل از نما
قبل از هرگونه فعالیتی در رابطه با نما باید زیرساخت نما مهیا باشد. در صورت وجود ایراد باید ابتدا آنها برطرف گردد سپس به سیمانکاری نما بپردازید که سبب افزایش هزینه خواهد شد.
- طرح
برخی از طرح ها و روش برای پیاده سازی به زمان زیادی نیاز دارند. در سیمانکاری بدون داربست نیز باید زمان اتمام کار مشخص گردد.
- ابزارآلات مورد استفاده
باتوجه به روش های مختلف سیمانکاری بدون داربست ابزارآلات مختلفی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به طرح انتخابی ابزار متفاوتی نیاز خواهید داشت.
در پایان
سیمانکاری بدون داربست یکی از مشاغل پرخطر است زیرا در اتفاعات مشغول هستید. رعایت نکات ایمنی کاملا الزامی است. با تمامی این موارد مزایای فوق العاده ای دارد که انجام این روش توصیه می کند. اگر به دنبال تیمی برای سیمانکاری بدون داربست هستید بهتر است از افراد متخصص و حرفه ای کمک بگیرید تا نماکاری با کیفیت هرچه تمام تر انجام شود.