زیر سازی و روسازی در سیمان کاری
نماهای سیمانی با نام هایی از جمله نمای سیمان شسته، نمای کمچه ای و نمای تگری، نمای رومی، نمای چکشی، نمای تیشه ای، نمای کلنگی شناخته میشوند. دلیل استفاده از این نام ها در سیمان کاری نما با توجه به روش اجرا، طرح نما و مصالح استفاده شده، می باشد؛ و به طور کل میبایست گفت به دلیل مقاومت بالای سیمان در برابر عوامل جوی مثل رطوبت و تغییر دما و هم هزینه پایین تر آن نسبت به مصالح دیگر همچون آجر، سنگ و شیشه برخی ترجیح می بدهند که از سیمان برای ساختن نما استفاده کنند.
زیرسازی نما در سیمان کاری
پیش از هرچیز در اجرای نمای سیمانی میبایست سطحی مناسب با طرح مورد پیشنهاد درست کردن نمود؛ که اینکار را معمولا با شاسی کشی های فلزی همراه با رابیتس انجام می بدهند.
اگر بخواهیم از این روش استفاده کنیم، پس از انجام جوش کاری و بستن رابیتس، روی توری های رابیتس را با ملات خمیری که از پودر سنگ و سیمان ساخته ایم، می پوشانیم تا برای چسبیدن ملات ماسه سیمان سطحی متناسب درست کردن گردد.
پس از انجام اینکار جهت درست کردن سطحی صاف کروم بندی های طولی و ارتفاعی را میبایست با دقت انجام بدهیم هم چنین دقت و تلاش در ساختن ملات با کیفیت از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ زیرا در گونه استفاده از سیمان های بی کیفیت یا مقدار کمی سیمان و یا حتی بکار بردن ماسه با دانه بندی نامناسب احتمال این که ملات از دیوار جدا شود، خواهد بود.
با ملات ماسه سیمان فاصله بین کروم ها پر میشود تا ذیل سازی اولیه با اندود سیمانی اجرا شود.
برای زیاد شدن چسبندگی ملات سیمانی نظر میکنیم سطح زیرین کار پیش از اجرای سیمان کاری مرطوب شود؛ هم چنین پس از انتها کار حتما به اصطلاح عمل آوری سیمان گونه گیرد و بدین گونه میباشد که سطح سیمانی را 3 – 4 نوبت در روز و به مدت 4 – 7 روز آب بدهید تا سیمان مقاوم گردد و ترک نخورد.

روسازی نما در سیمان کاری
با اجرای سطح زیرین که به آن آستر سیمانی گفته میشود، نوبت به سطح رویی کار می رسد که می تواند دارای رنگ ها و مصالح متنعوی هم باشد.
نمای سیمان شسته: نمای سیمان شسته به دو روش انجام میشود که به آنان اشاره میکنیم.
الف) پس از انجام کار زیرسازی، ملاتی از ترکیب کردن پودر سنگ، سنگدانه های رنگی و سیمان ساخته میشود که میبایست بصورت خمیری آن را درآورد و آن را با ضخامت 1 – 3 سانتی متر روی سطح قرار می بدهیم. پیش از خشک شدن و همزمان با پاشیدن آب روی آن به وسیله یک ماله سطح آن را صاف و سیقلی میکنیم و در انتها سطح آن را با اسفنجی که آغشته به آب میباشد، ماساژ می بدهیم تا سنگدانه های رنگی آن به طور کامل پیدا شود.
ب) بعد از این که زیرسازی کار پایان شد، ملاتی از پودر سنگ و سیمان بصورت خمیر روانی آماده میکنیم که با توجه به رنگ مورد نیاز روی دیوار قرار میگیرد. و بعد اقدام به پاشیدن سنگدانه های ریز رنگی میکنیم. با فشار زیاد کمی این سنگدانه ها را داخل ملات خمیری فرو می بریم و در انتها با کشیدن اسفنج آغشته به آب سنگدانه ها شسته و تا حدی نمایان میگردد.
نمای سیمان سفید: رایج ترین روش اجرای نما، استفاده از ملات خمیری سیمان سفید و پودر سنگ است و برای اجرای آن خمیر به دست آنده را با ماله های پلاستیکی به ضخامت 5 – 10 میلی متر روی دیوار می کشیم و پیش از خشک شدن روی آن را به وسیله تخته ماله های نرم و یا اسفنجی مالش می بدهیم تا سطحی صیقلی و یکدست به وجود آید. میبایست دقت نمایید تا با پاشیدن آب از ترک خوردن و کنده شدن ملات از دیوار جلوگیری کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.