اندود کاری
یکی از خدمات شرکت های عمرانی اندودکاری است. به دلیل اهمیت آن، اندود کاری باید توسط نیروهای متخصص انجام شود. بسیاری از پیمانکاران در این زمینه فعال هستند.
در ادامه اندود کاری را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
اندود کاری چیست؟
اندودکاری به عملیاتی گفته میشود که طی آن سطح یا نمای ساختمان به وسیله مصالح ساختمانی پوشانده میشود. اندودکاری عموما در دو قشر آستر و رویه اجرا میشود. قشر آستر برای درست کردن سطح صاف و تنظیم شیب ها درست کردن میشود. برای اینکار در اول میبایست سطح مورد پیشنهاد را شمشه گیری یا کروم بندی نمود. در ادامه میتوان سطح را با ملات مورد پیشنهاد اندود کرد. قشر رویه در واقع برای تزیین سطوح بکار می رود و با استفاده از مصالح مختلفی اجرا میگردد. انواع گچ بری ها و رنگ آمیزی نما در قشر رویه انجام میشود.
برای اجرای نمای سیمانی، قبل از هر کاری میبایست سطحی متناسب طرح مورد پیشنهاد درست کردن شود. اینکار به طور معمول با شاسی کشی های فلزی به یاری توری رابیتس انجام میشود. در این روش، پس از اجرای جوشکاری و بستن رابیتس، روی توری ها را با ملات خمیری تشکیل شده از سیمان و پودر سنگ پوشش می بدهند تا بستر متناسب برای چسبیدن ملات ماسه سیمان آماده شود.
پس از اجرای طرح اولیه، برای درست کردن یک سطح صاف از کروم بندی های ارتفاعی و طولی استفاده میشود. کیفیت ملات مورد استفاده در این مرحله زیاد مهم میباشد، زیرا در گونه استفاده از سیمان کم یا بی کیفیت یا استفاده از ماسه با دانه بندی نامناسب، احتمال دارد ملات از سطح دیوار جدا شود. حدفاصل بین کروم ها با ملات ماسه سیمان پر میشود تا زیرسازی اولیه جهت اجرای اندود سیمانی انجام شود.
برای بالا بردن میزان چسبندگی ملات سیمانی نظر میشود سطح ذیل سیمان کاری پیش از اجرا مرطوب گردد. در ضمن میبایست بعد از انتها سیمان کاری، عمل آوری سیمان انجام شود. این یعنی سطح سیمان را به مدت ۴ تا ۷ روز و روزانه ۳ تا ۴ بار آب داده شود تا سیمان ترک نخورد و مقاومت خوبی کسب بکند.
پس از اینکه لایه زیرین (آستر سیمانی) کامل شد، لایه رویه میبایست اجرا شود. لایه رویه می تواند رنگ ها و مصالح متنوعی داشته باشد.
ملات اندود کاری
برای تهیه ملات اندودکاری باید چند ماده مختلف را با هم ترکیب کرد. یک یا چند چسباننده، پرکننده، آب و مواد افزونی از جمله ترکیبات اندودکاری است.
ملات کاهگل یکی از روش های قدیمی اندودکاری است که مهمترین ویژگی آن عایقی مناسب برای صدا و حرارت است. با مخلوط کردن آب و گل ملات گل به دست می آید که معمولا از ترک خوردن یا گسترش ترک ها جلوگیری می کند.ملات کاهگل برای ساختمان های گلی، زیرسازی اندودگچی و آب بندی ساختمان ها استفاده می شود.
یکی دیگر از ملات های اندودکاری مخلوط گچ و خاک است که معمولا برای آستر اندودکاری در داخل ساختمان استفاده می شود. ملات اندودکاری سفید و خاکستری با دانه های درشت و ریز در بازار عرضه میگردد. معمولا ملات خاک و گچ در محیط های بسیار گرم دچار ترک انقباضی نمی شوند. این ملات معمولا میزان ترکیب مشخصی دارد و به دو روش سنتی و پاششی قابل اجراست.
از آهک هیدراته هیدرولیکی عمدتا در اندودکاری استفاده می شود. آهک هیدراته هیدرولیکی با کلیسیم بالا و آهک هیدراته با منیزیم بالا دو دسته از این نوع ملات می باشند. کاربرد آهک هیدراته معمولی و ویژه اندودکاری سیمانی، تهیه ملات و ماده افزونی برای بتن است.
از ترکیب آهک شکفته و گچ ملات آهک و گچ به دست می آید که مناسب برای مناطق مرطوب میباشد. در زمان استفاده از ملات گچ و آهک لازم است که سطح زیرین خشک باشد. برای بیشتر سطوح میتوان از ملات سیمان با آهک استفاده کرد.
ملات گچ و پرلیت عایق حرارتی و جاذب صوتی خوبی است. به کمک این اندود خطر گسترش آتش کاهش می یابد. در هنگام آتش سوزی به دلیل عایق بودن، نفوذ آتش و حرارت به اسکلت فولادی و بتنی به حداقل میرسد.
هزینه اندود کاری
مهمترین عامل موثر در هزینه اندود کاری، مرحله اجرای آن است. هزینه های اجرای لایه با رویه کار متفاوت است. همچنین نوع ملات هم در هزینه هایی تاثیرگذار است. علاوه بر این دستمزد نیروی انسانی و استادکار هم باید به قیمت اضافه کرد. در نهایت متراژ هم عامل دیگر در هزینه اندود کاری است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.