انواع سیمان از لحاظ میزان گسترش یافتن
سیمانهای گسترش یابنده کاربردهای خاصی دارند که به برخی از آنان اشاره میشود.
الف ـ ترمیم روسازیهای بتنی
در روسازیهای بتنی که یکپارچگی سطح مهم میباشد، در صورتیکه بخشی از سطح سوراخ یا کنده شود، جهت پرکردن آن میبایست از سیمان گسترش یابنده استفاده نمود تا پس از حاصل نمودن گیرش، منبسط شده ، کاملاً به دیوارههای سوراخ بچسبد و یکپارچگی سطح را حفظ بکند و از ظاهر شدن شکاف و درز جلوگیری نماید.
ب ـ ترمیم مخازن سیالات
در گونه بروز ترک یا درز در دیوارههای بتنی مخازن سیالات ، ترک حاصل را نمیتوان با سیمان عادی ترمیم نمود. چرا که پس از حاصل نمودن گیرش ، باز در اثر پدیده جمع شدگی ، درز کوچکی باقی میماند. بدین منظور از سیمان گسترش یابنده استفاده میکنند تا با فشار آوردن به دیوارههای ترک ، آن را به خوبی مسدود نماید.
ج ـ ترمیم قوسها
قوسها سازههایی هستند که نیروهای قائم را بصورت نیروهای فشاری به پی منتقل میکنند(شکل 2ـ23). لازمه این عملکرد، یکپارچه بودن عنصرهای سازنده قوس میباشد. در گونه بروز انقطاع در این عنصرهای ، محل قطع میبایست به وسیله سیمان منبسط شونده ترمیم شود تا یکپارچگی فوق تامین گردد.
د ـ نصب ستونهای بلند
هنگام نصب ستونها میبایست در شاغولی بودن آنان زیاد دقت نمود. در غیر این گونه ستون کج نصب میشود که باعث خارج شدن بار از محور بارگذاری و تحمیل ممان خروج از مرکز میگردد. این مساله مخصوصاً در ستونهای بلند زیاد اهمیت دارد. چرا که انحرافات اندک پای ستون، در ارتفاعات به وضوح ظاهر میشود.
جهت نصب این گونه ستونها ، آنان را بر روی صفحاتی فلزی جوش داده، به محل منتقل میکنند. بر روی صفحات سوراخهایی جهت عبور پیچ میباشد. این پیچها قبلاً در پی تعبیه شدهاند. با قرار دادن صفحات فلزی روی پیچها و تنظیم مهرههای مربوط ، ستون را بصورت شاغول در میآورند. آنگاه اطراف صفحه تا روی پی را بسته ، درون آن را دوغاب سیمان گسترش یابنده تزریق میکنند تا پس از کسب مقاومت ، هم ستون شاغول باشد و هم قدرت باربری سیستم تامین شود.
————–
مطالب مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.