رنگ ها تاثیر زیادی بر روح و روان انسان ها دارند و باعث تغییر در خصوصیات اشخاص و تغییر رفتار آنها می شود. برخی رنگ ها آرامش بخش اند، برخی تمرکز انسان را بالا می برند، برخی انرژی دهنده اند، برخی به شکوفایی خلاقیت فرد کمک می کنند و برخی دیگر به تشدید آشفتگی و اضطراب در افراد می انجامد.

رنگ ها به دو دسته گرم و سرد تقسیم بندی می شوند. رنگ گرم که از رنگ های قرمز، زرد و نارنجی یا ترکیب آنها به دست می آید، یادآور خورشید و گرما و منابع گرمایی هستند و رنگ های سرد که شامل آبی و سبز و بنفش روشن می شود یادآور آسمان و آب و برف و یخ و سرما هستند. به طور کلی رنگ های سرد آرامش بخش هستند و رنگ های گرم انرژی زا و تحریک کننده. این رنگ ها حس سرما و گرما را در بیننده بر می انگیزند و به همین خاطر علاوه بر تنظیم نور فضا، برای تغییر دما نیز به کار می رود.

رنگ ها در طراحی دکوراسیون داخلی نقش اساسی ایفا می کنند. با توجه به اینکه هر رنگ اثر روانی خاص خود را دارد، آشنایی با تاثیر رنگ ها می تواند به شما در طراحی یک فضای جذاب و آرامش بخش و دوست داشتنی برای محیط زندگی خود کمک کند.

 

رنگ آبی:

آبی رنگی شاد و آرامش بخش است، میزان فشار خون و ضربان قلب را کاهش داده، استرس را از انسان دور کرده و نفس کشیدن را آهسته تر می کند. این رنگ نشانگر صلح، امنیت و نظم بوده و از محبوب ترین رنگ  ها برای مردان به شمار می رود. آبی جزو رنگ های سرد بوده و به خاطر ویژگی آرامش بخشی این رنگ می توان از رنگ آبی برای دکوراسیون اتاق خواب، حمام، اتاق کودک و دفتر کار استفاده کرد.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ قرمز:

قرمز جزو رنگ های گرم و سرشار از انرژی بوده و می تواند موجب ترشح آدرنالین در بدن شود. این رنگ  برانگیزاننده هیجانات قوی بوده و احساس شور و هیجان در انسان پدید می آورد و باعث نزدیکی اشخاص به یکدیگر می شود. رنگ قرمز باعث افزایش فشار خون، ضربان قلب و سرعت تنفس می شود، اشتها را تحریک کرده و برای اتاق نشیمن و ناهارخوری رنگ مناسبی به شمار می رود.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ زرد:

رنگ زرد، رنگی شاد و نشاط آور است. این رنگ پر از انرژی بوده و باعث افزایش سوخت و ساز بدن و تحریک قوای ذهنی می شود. زرد جزو رنگ های گرم بوده و روشنایی و انرژی خورشید را در ذهن تداعی می کند. استفاده از این رنگ در آشپزخانه، اتاق پذیرایی، راهروها و حمام کاربرد دارد. از رنگ زرد برای تحریک اعصاب استفاده می شود و گاهی احساس ناامیدی، رنجیدگی و خشم را در انسان بوجود می آورد.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ سبز:

رنگ سبز یادآور طبیعت و رنگی شاد و نشاط آور است. این رنگ حس آرامش و خوشبختی را به بیننده القا می کند. استفاده از رنگ سبز در دکوراسیون فضای آرامش بخشی را ایجاد کرده، باعث کاهش استرس و اضطراب شده و مشابه یک تسکین دهنده عمل می کند. سبز روشن شادی آور و نورانی است و سبز تیره ثبات، امنیت و فراوانی را تداعی می کند.

سبز جزو رنگ های سرد بوده و برای اتاق نشیمن، اتاق خواب و سرویس بهداشتی مناسب است.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ بنفش:

رنگ بنفش از ترکیب رنگ های آبی و قرمز ساخته شده و با توجه به میزان این دو رنگ بین رنگ سرد و گرم در نوسان است. به عبارت دیگر اگر میزان رنگ آبی بیشتر باشد جزو رنگ های سرد به حساب آمده و اگر به سمت رنگ قرمز گرایش بیشتری داشته باشد جزو رنگ های گرم به شمار می آید.

بنفش نشانه وفاداری و ثروت است و برای دکوراسیون یک رنگ پر قدرت به حساب می آید و محیط را لوکس و گران قیمت نشان می دهد. این رنگ نمادی از عرفان و حالات معنوی است و اثری آرامش بخش دارد و احساسات مختلفی همچون عشق و لطافت را بر می انگیزد. رنگ بنفش برای دکوراسیون اتاق دختران یک رنگ ایده آل به حساب می آید.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ نارنجی:

رنگ نارنجی نماد فراوانی، شجاعت، تحرک و نشاط است. این رنگ که از ترکیب رنگ زرد و قرمز ایجاد می شود احساس نشاط، گرما، هیجان و شور و شوق را القا می کند. این رنگ جزو رنگ های گرم بوده و استفاده از آن به مقدار کم می تواند باعث رفع خستگی شود. این در حالی است که استفاده زیاد ممکن است حس بی قراری را در افراد تقویت کند.

این رنگ حس دوستی و صمیمیت را افزایش داده و باعث استحکام روابط بین افراد می شود. نارنجی سرشار از انرژی بوده و استفاده از آن برای اتاق کودکان فضایی سرشار از انرژی را می آفریند. این رنگ اشتها را تحریک کرده و برای دکوراسیون آشپزخانه و رستوران مناسب است.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ صورتی:

رنگ صورتی که از ترکیب دو رنگ قرمز و سفید به دست می آید، رنگی آرامش بخش و تحریک کننده احساسات عاطفی است. این رنگ نماد شیرینی و معصومیت کودکانه بوده و نرمی، لطافت و عشق را تداعی می کند.

صورتی، رنگی پر انرژی و امید بخش است. این رنگ مورد علاقه دختران است و حس کودکی را بر می انگیزد و به همین خاطر بیشتر برای دکوراسیون اتاق کودکان و دختران استفاده می شود.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ قهوه ای:

رنگ قهوه ای به وفور در طبیعت یافت می شود و می تواند حس گرما، آسایش و امنیت را تداعی کند. این رنگ، رنگی قوی بوده و حس قدرت و اطمینان پذیری و گاهی پیچیدگی را در بیننده ایجاد می کند. این رنگ همچنین حسن غم و انزوا را ایجاد می کند.

رنگ قهوه ای، رنگی گرم و خنثی می باشد و استفاده از آن در دکوراسیون داخلی مرسوم است.

از ترکیب رنگ های قهوه ای، کرم، قرمز یا زرد برای اتاق نشیمن و آشپزخانه و از ترکیب کرم، زرد مایل به قهوه ای، قرمز آجری، مشکی، خاکستری، سفید، زرد، نارنجی، قرمز، آبی و سبز با قهوه ای برای اتاق پذیرایی استفاده می شود. معمولا از این رنگ برای ایجاد عمق و گرما به طرح هایی که از رنگ خنثی استفاده شده، به کار می رود.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

رنگ سفید:

رنگ سفید نماد شفافیت، خلوص، پاکی و سادگی است و احساس آرامش را زنده می کند. این رنگ یادآور معصومیت، پاکی و پاکیزگی است، احساسات را بر می انگیزد و استفاده از آن فضا را روشن تر و نورانی تر، بازتر و بزرگ تر جلوه می دهد.

سفید یک رنگ خنثی است و وقتی با نور طبیعی ترکیب شود، رنگی گرم به نظر می رسد ولی از ترکیب سفید با نورهای مصنوعی یک رنگ سرد ایجاد می شود.

رنگ سفید هم به عنوان رنگ اصلی و هم در کنار سایر رنگ ها به کار می رود. سفید رنگی برازنده است، چشم را آزار نمی دهد و می تواند یک دکوراسیون ساده و زیبا را بیافریند.

آشنایی با روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.