آشنایی با انواع نماشویی و کاربرد آنها در شستشوی نمای ساختمان

حفظ زیبایی نمای ساختمان ها چهره شهر را زیبا کرده و فضای شهری را قابل تحمل می کند اما با وجود آلاینده های ناشی از دود خودروها و کارخانجات، گرد و غبار و ذرات معلق در هوا، نمای ساختمان ها کثیف و کدر می شود و چهره ساختمان، محله و شهر را نازیبا می کند.

نماشویی یا شستن نمای ساختمان در واقع راهی برای حفظ زیبایی و شادابی ساختمان و روحیه ساکنان آن است.

علاوه بر این، جرم و کثیفی، ذرات معلق و آلاینده هایی که بر روی نمای ساختمان نشسته و با رطوبت و باران های اسیدی ترکیب شده به مرور به داخل نما نفوذ کرده و نمای ساختمان را تخریب کرده و از عمر آن می کاهند. به همین خاطر شستشوی دوره ای نمای ساختمان جلوی خسارت های بعدی را می گیرد.

به بیان دیگر شستشوی نمای بیرونی ساختمان علاوه بر حفظ زیبایی ساختمان و جرم زدایی نما، جلوی تغییر رنگ نما را گرفته باعث زیبایی و درخشندگی نمای ساختمان و افزایش عمر نما می گردد.

به طور کلی نماشویی انواع مختلفی دارد و به دو روش دسته بندی می شود: نماشویی نرم و خشن. نماشویی یا شستشوی نرم برای سازه های ظریف و حساس و آلودگی های سطحی به کار می رود و نماشویی یا شستشوی خشن و پرفشار برای از بین بردن آلودگی ها و جرم های عمیق و قدیمی کاربرد دارد.

 

شستشوی دستی نما

برای شستشوی سطوح براق و صیقلی مانند نمای شیشه ای، نمای کامپوزیت، نمای فریم لس، نمای کرتین وال، نمای اچ پی ال و… از شستشوی دستی استفاده می کنند.

در این روش که به شستشوی دستی با ابر و تی نیز معروف است، به وسیله محلول آب و شوینده و با دستمال یا تی پنبه ای نانو سطح کار را به مواد شوینده آغشته کرده و با تی مخصوص آب و مواد شوینده از سطح کار جمع آوری می شود.

معمولا شستشوی این نماها باید به صورت دوره ای انجام شود و در صورتی که مدت زیادی از نماشویی قبلی گذشته باشد و ساختمان در مناطق با آلودگی زیاد و در معرض باران های اسیدی قرار گرفته باشد، لازم است ابتدا سطح شیشه با اسید رقیق، اسید شویی شده و سپس با روش دستی ابر و تی نمای شیشه ای ساختمان شسته و لکه گیری شود.

شستشوی دستی نما

 

شستشوی نما با واتر جت

واترجت دستگاهی است که فشار آب را افزایش داده و آب را با فشار بسیار زیاد بر روی سطح نما می پاشد. به واترجت نام کارواش صنعتی نیز داده اند و از این دستگاه برای لایه برداری، باز کردن منافذ، باز کردن لوله ها، شستشوی صنعتی، رسوب زدایی، زنگ زدایی، رنگ زدایی، جرم زدایی و برشکاری نیز استفاده می شود.

دستگاه واترجت از چند بخش اصلی شامل پمپ، موتور، شلنگ فشار قوی، تفنگی و لنس و نازل تشکیل شده است.

آب از طریق شلنگ وارد دستگاه واترجت شده و به وسیله  پمپ فشار آن افزایش می یابد. شلنگ این آب پر فشار را به سمت لنس هدایت کرده و نازل آب را بر روی سطح می پاشاند. آب پرفشار باعث از هم گسیختن آلودگی و چربی شده و جرم و آلودگی سطحی و عمیق را از روی سطوح هموار و ناهموار پاک می کند.

نقش نازل در دستگاه واترجت افزایش فشار و تغییر در پاشیدن آب است. نازل ها با توجه به تعداد سوراخ ها، محل قرار گیری و جهت سوراخ ها می توانند عملکرد دستگاه را تغییر داده و کاربرد خاص خود را دارند.

از دستگاه واتر جت می توان برای نماشویی ساختمان و نماشویی برج ها استفاده کرد. نماشویی سطوح مختلف از قبیل نماشویی سنگ، نماشویی آجر، نماشویی سطوح سیمانی، نماشویی سطوح سیلیسی، نماشویی دیوار، شستن کف و …  معمولا به وسیله واترجت انجام می شود.

نماهای مختلف از قبیل شستشوی نمای آجری، شستشوی نمای سیمانی، شستشوی نمای کامپوزیت، شستشوی نمای شیشه ای و شستشوی نمای سنگی نیز به وسیله واترجت انجام می شود.

انواع مختلف دستگاه واترجت عبارت است از: واتر جت آب سرد، واتر جت آب گرم، کارواش نما، واتر جت برقی، واتر جت با موتور بنزینی و واتر جت ثابت مرکزی.

با استفاده از دستگاه واترجت به راحتی می توان شستشوی انواع نما در ارتفاع را انجام داد.

شستشوی نما با واتر جت

 

شستشوی نما با واتر سند بلاست

زمانی که جرم و کثیفی بر روی هم انباشته و فشرده شده و شستشو با واترجت قادر به لایه برداری جرم و کثیفی از روی سطوح نباشد، از روش واتر سندبلاست استفاده می شود.

در این روش از ذرات خشن و ریزی مانند سیلیس و ماسه استفاده می شود. ماسه با فشار هوا یا آب بر روی سطوح پاشیده می شود و بر اثر سایش دانه های ماسه با جرم، جرم و آلودگی از روی سطوح کنده می شود. لازم به ذکر است انتخاب اندازه و جنس دانه های سیلیس رابطه مستقیم با جنس و بافت سطح مربوطه دارند.

پاکسازی رسوبات آهکی، آثار زنگ زدگی، رنگ برداری سطوح، رسوب زدایی، رنگ زدایی، ماسه زدایی و شستشوی چربی را به راحتی با شستشوی واتر سند بلاست می توان انجام داد. همچنین برای پاک کردن دیوار نویسی ها، برچسب های تبلیغاتی و پاک کردن شوره آجر نما از این روش استفاده می شود.

واتر سندبلاست معمولا برای پاکسازی سطوح با جرم های رسوب شده قدیمی و سخت استفاده می شود و امروزه واتر سندبلاست نمای سیمانی، واتر سندبلاست نمای آجری، واتر سندبلاست نمای سنگی، واتر سندبلاست نمای رومی، واتر سندبلاست سنگ نما و… متداول است.

شستشوی نما با واتر سند بلاست

 

اسید شویی نمای ساختمان

وقتی که میزان انباشتگی جرم و رسوب به حدی باشد که با واتر سندبلاست پاک نشود، از روش اسید شویی استفاده می شود.

در این روش سطح کار آغشته به محلول اسید مناسب می گردد و بعد از گذشت مدت زمانی سطح کار شسته می شود. همچنین در این روش بسته به میزان جرم و جنس سطح از پاک کننده های اسیدی، پاک کنننده های قلیایی، حلال های ارگانیک و شوینده های بدون کف استفاده می شود.

این روش بیشتر برای برای زدودن ماسه شسته و صیقل انداختن به سنگ گرانیت، شستشوی نمای آجری و سطوحی مانند پله های ورودی و رمپ پارکینگ که به علت جنس سنگ و رفت و آمد زیاد، جرم انباشته شده، کاربرد دارد.

اسید شویی نمای ساختمان

 

روش های متداول نماشویی

برای نماشویی ساختمان های کوچک، ساختمان های چند طبقه و مجتمع های مسکونی و تجاری و برج ها روش های متفاوتی را می توان استفاده کرد.

استفاده از داربست و بالابر برای ساختمان های کوچک و چند طبقه متداول است. اما بدون داربست و بالابر و با استفاده از تکنیک کار با طناب هم می توان ساختمان های کوچک و چند طبقه را با روشی سریع و ایمن، نماشویی کرد.

برای ساختمان های مرتفع مانند مجتمع های مسکونی و تجاری و برج ها استفاده از بالابر و داربست برای نماشویی کاربردی ندارد و معمولا از روش دسترسی با طناب برای شستشوی نمای برج ها، شستشوی نمای مجتمع های مسکونی و شستشوی نمای مجتمع های تجاری استفاده می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.